HOME DAFTAR AHLI SHAKLEE BISNES SHAKLEE CONTACT

Friday, September 28, 2012

Perempuan itu bernama Barabah

 

Assalamualaikum…

It all started when Sal got 5 free tickets for a theatre. so, dia ajak aku, Husna, Za and her bf Amar pergi teater tu. :)

htlsa

the prop was wonderful, ala- ala kampung gitu… it was about a lady called Barabah. dia sangatlah setia dengan suaminya. bila dah ending cerita nih, tertanya- tanya lah macam, eh macam ni je habis? yang sebenarnya, aku rasa tengok teater haruslah bersama otak sebab kena berfikir. kan?

 

Bandar Glugor-20120926-00260

 

Mukim 13 (Paya Terubong)-20120926-00262

after that, had a late dinner at Ivory… Za and her bf yg ajak. diorang nakal gila cakap tempat tu jauh padahal dekat je pung haha tapi ni new place for me and Husna. semua orang makan ayam penyet, tapi aku makan bakso je sebab dah makan dinner petang tu. that’s why among the three dalam pic tu, aku yg paling bambam. asyik makan je hehe tapi memang tak rugi sebab bakso dia memang enak banget! nak lagi!!!

esoknya makan kat situ with Sal, Syida and Wani. kali ni try nasi goreng indonesian style.. hmm not bad la

DSC00266

thanks to Sal ajak aku tengok teater free yeay! sy suka sangat benda free –.-'

thanks to Za and Amar bawak kitorang makan kat situ. korang memang gila2 dan cepat2 kawen ye *tetiba.

and now, how am I going to spend my weekend? :)

Wednesday, September 19, 2012

part of the weekend

 

assalamualaikum

here are some of the pictures during my weekend and friends! we went to 1st avenue on Saturday. pergi sana 5 orang. sal ajak aku pergi beli barang and the rest akan pergi tengok wayang. kira separate la kan but then our driver, arif pergi beli 5 tiket wayang and we have to watch it! I don’t mind as it is not a horror movie hehe ;) we watched Resident Evil, it’s an action movie, ada zombie tau terkejut time dia keluar, lawak pun ada jugak bila tengok aksi sal and wani haha rahsia! before nih memang pernah tengok dengan adik cite nih yg keberapa entah.

100_3206100_3207100_3209100_3210100_3222

so, why is the title ‘part of the weekend’? haha itu rahsia besar ;D

maybe one fine day, I’ll update about it. can I do that, dear my friends (yg involve)? haha like others nak tau sangat kan haha

the best weekend kot!!!

Friday, September 7, 2012

Lesen #2

Assalamualaikum :)

esok dah nak balik usm semula untuk teruskan study... dah tahun 3 ni patut lebih bersemangat lah hehe... so, as stated above, nak cakap pasal lesen... khamis lepas 6hb 9 pergi test jpj. memang awal gila pukul 8 pagi tapi tunggu je lama baru ada demo sikit oleh cikgu2 and penerangan oleh pegawai jpj.


perasaan? ya Allah hari sebelum tu takde rasa pape pun. tapi bila dah pergi tu baru rasa berdebar. plus, haritu hujan (asal test je mesti hujan haha) bertambahla getaran dalam diri. sejuk pulak tu, and dapat nombor 50...


tunggu punya tunggu 10.30 pagi barula giliran buat bukit, tiga penjuru dengan parking sampai. Alhamdulillah lulus bahagian ni. risau jugak sebab nak buat semua tu kena bukak tingkap... hujan renyai2 je tapi masuk jugakla dalam kereta kan... buat bahagian ni guna kancil, jalan raya guna viva.


pukul 1.30 pm pulak giliran untuk test jalan raya sampai. time ni waktu tunggu dah nampak jpj sorang ni. kemain garang lagi muka dia, bermisai lagi... haaa boleh bayang tak? dalam hati cakap janganlah dapat dia ni fuhhhh sekali memang dapat. hmmm redha jelah... nak naik pun takut2. again, macam test qti tu kena bukak wiper sebab hujan.


dekat roundbout, alhamdulillah enjin tak mati... susah sikit nak kawal dekat situ sebab kena berhenti before jalan and berbukit sikit roundbout tu. mula2 belajar sure sesapa pun mati enjin or terundur kat situ.


nak dijadikan cerita, dapat laluan yang tak suka sebab banyak traffic light haha... laluan ni kena lalu 1 traffic light and uturn tepi dia. faham tak? bila dah berhenti kat traffic light tu, ada 2 lagi kereta kat depan. my turn, bila lampu bertukar jadi hijau, 2 kereta ni dah selamat uturn, baru pusing sikit nak uturn, lampu dah tukar kuning pastu merah. cepatnya dia tukar! tapi dah terlebih garisan mana boleh stop tengah2 tu kan... teruskan jela uturn. sekali dia kata


''lampu merah kenapa jalan, dik?'' dengan garangnya.


erk... ok fine dalam hati mesti dia suruh stop pastu dia bawak kan? tapi tak, sy je yang bawak sampai habis. tapi still tak lulus.. yelah keselahan mandatori. langgar traffic light. tapi janganlah strict sangat encik. sy baru belajar and confuse lagi nak buat apa dalam situation tu. nanti repeat kena rm65 pulak :(


nasiblah diri ini dapat jpj yang strict gila huaaaa nampaknya tak selesai lagilah pasal lesen ni. nant cuti bila2 kena repeat la yang jalan raya. kalau tak, bila lagi kan?


balik rumah lepas tu rasa geram je. apa boleh buat... mungkin ada hikmahnya tak dapat lesen lagi kan? its ok, think positive!!!



 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI