HOME DAFTAR AHLI SHAKLEE BISNES SHAKLEE CONTACT

Friday, October 28, 2016

Resepi ESP Shaklee dan cara minum yang betul

Assalamualaikum :)

Nak tahu tak ESP Shaklee ialah produk ON DEMAND and HOT SELLING Mimi every month tau, tak kira lah ada promosi ataupun tak. Sesiapa yang dah cuba ESP nih confirm jatuh cinta dah kan? hehe

Semua peringkat umur boleh ambil ESP tapi not recommended for those below 12 years old. ESP sesuai untuk yang nak cantik, maintain badan, slimming, ibu hamil, menyusu, berpantang, yang ada gastrik, lelaki, perempuan... eh eh semualah kiranya :)





APA KELEBIHAN DAN MANFAAT ESP?

1. Membantu menghilangkan PARUT JERAWAT
2. Membantu menjadikan kulit lebih berseri, menganjalkan kulit dan awet muda. 
3. Memberi rasa kenyang, sesuai untuk yang nak KURUS & maintain badan
4. Membekalkan TENAGA berpanjangan
5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan
6. Mengelakkan tulang rapuh
7. Untuk kecantikan kulit dan RAMBUT
8. Memudarkan parut
9. Memberi tona kulit yang CERAH SEKATA
10. Rendah lemak, tanpa kolesterol
11. Diproses pada suhu rendah untuk menjaga kualiti protein
12. Mempercepat PEMULIHAN LUKA selepas pembedahan 
13. Membantu pembentukan sel- sel baru
14. Bertindak sebagai antioksidan
15. Membantu mengurangkan risiko KANSER
16. Mempertingkatkan tahap KOLESTEROL BAIK
17. Memelihara kesihatan jantung
18. Membantu mengurangkan GASTRIK
19. Menghilangkan JERAGAT
20. Membaiki masalah RAMBUT GUGUR dan beruban
21. Baik untuk hormon kerana kacang soya kaya dengan isoflavones
22. Mencegah osteoporosis
23. Sesuai untuk ibu mengandung, berpantang dan menyusu yang mahu menurunkan berat badan
24. Milk booster, memekat dan membanyakkan SUSU IBU


Best kan ESP nih, banyak sangat khasiat sebab tu hot demand dan kita panggil dia, ALL IN ONE supplement!


Ada yang cakap nak try ESP tapi tak minum soya, takut tak boleh terima. ESP nih dari protein soya dan berperisa vanila, lain tau dari soya biasa. Dan ramai customer Mimi yang tak minum susu dan tak minum soya tapi sangat suka rasa ESP, sedap katanya! Jangan risau Mimi akan share cara nak buat bagi sedap. Mula- mula customers Mimi nih nak cuba je dulu, sekali terus suka rasa dan of course khasiat ESP selepas tu :)

Buat yang tak tau, ESP nih dalam bentuk serbuk tau so kena bancuh shake shake gittew. Ramai yang bertanya Mimi, macam mana nak bancuh dan minum ESP dengan betul dan berkesan?

Macam mana nak buat resepi ESP bagi sedap?

Haa meh nak cite sikit resepi ESP yang sedap yang selaluuuu Mimi buat.


 
ESP + fresh milk 

Paling favourite tambah- tambah lagi dengan susu Farm Fresh, sedap sangat!  


ESP + Strawberry Flavoured Milk
Sedap, fresh dan bertenaga! yeay hehe 


ESP + yogurt drink
Yang nih pun best jugak, rasa masam- masam gitu. Bagi Mimi perisa haruslah strawberi #peminatstrawberi


ESP + Milo
Letak ice cube wah wah sedap sangat! Tapi jangan letak air panas tau

ESP + Peel Fresh (orange)
Sekali - sekala minum dengan peel fresh nih, tambah ESP, memang rasa lebih sedap! 


ESP Overnight Oat

Cara buat ESP Overnight Oat:

Masukkan oat, ESP, susu segar, kismis, madu, buah- buahan yang sesuai... lepas tu simpan dalam peti ais semalaman. Then, esok pagi tu makan, sedap sangat- sangat silalah cuba :)


Smoothies ESP Strawberry
Resepi Smoothies ESP Strawberry:

Blend susu segar 300 ml, strawberry 1-2 cawan, 2 sudu ESP, ice cubes = wah sedap sangat, kalau suka manis boleh tambah madu atau gula sikit, Mimi suka masam- masam manis strawberry so tak letak.

Dan selain resepi ESP yang Mimi kongsikan, Mimi selalu jugak minum plain je, means campur ESP dengan air kosong dan letak ice cubes. Caranya campur 2 sudu ESP dengan 250 ml air kosong, letak ice cubes then shake shake boleh minum dah, mudah kan :)


Koleksi Resepi ESP (selain yang Mimi share di atas)

  • ESP + air suam
  • ESP + fresh milk + kurma (blend)
  • ESP + susu Anmum
  • ESP + performance drink Shaklee + mealshake Shaklee
  • ESP + jus tropicana twister
  • ESP + any fruit juice (contoh: tembikai, carrot, apple)
  • ESP + ribena
  • ESP + susu coklat
  • ESP + horlicks
  • ESP + vico
  • ESP + tamar cocoa
  • ESP + oat + madu + kurma + air (blend)
banyak lagi, nih cuma cadangan tau... boleh minum dengan minuman favourite kecuali kopi atau teh ya


CADANGAN SUKATAN ESP SHAKLEE

Boleh buat 1 atau 2 sudu ESP, yang penting jangan lebih 3 sudu sehari. 
Kalau ambil 1 sudu setiap kali, boleh ambil 3 kali sehari
Kalau ambil 2 sudu time pagi, lagi sekali boleh ambil 1 sudu ya :)
Atau ambil 3 sudu terus time pagi tu

Mimi biasanya akan ambil 2 sudu ESP sebelum breakfast, so memang akan rasa lebih kenyang dan bertenaga. Lagi 1 sudu mimi ambil sebelum dinner je.

Kalau ambil sehari 1 sudu, setong ESP boleh tahan 2.5 - 3 bulan


TIPS MINUM ESP SHAKLEE

  • Sehari jangan ambil lebih dari 3 sudu ESP
  • Campurkan ESP dengan minuman favourite, lagi sedap tambah ice cube
  • Boleh bancuh suam atau sejuk, jangan guna air panas nanti enzyme tak dapat buat kerja dia, so tiada khasiat lah.
  • Guna shaker atau bekas untuk shake ESP, shake it well jangan bagi berketul
  • Letak air/ minuman favourite dulu baru letak ESP untuk pastikan semua serbuk ESP di-shake tanpa melekat di shaker
  • Jangan campur kafein, air kelapa, dan air gas. Elakkan minum minuman kafein dan gas bila minum ESP atau jarakkan masa minum.

Mimi memang suka sangat minum ESP pagi- pagi sebelum breakfast, rasa lebih bertenaga dan kenyang lebih lama. Nak buat pun sekejap sangat, mudah tak ambil masa lama. 2 minit je masa yang diperlukan tau. Recommended untuk surirumah, student, orang yang bekerja, tak kisah lelaki atau perempuan. sila minum anda akan rasa lebih bertenaga dan tidaklah melepek kepenatan semasa bekerja hehe :)

Next time, inshaAllah Mimi akan share cara buat masker ESP pulak. mudah dan jimat, yang penting muka lebih halus mulus cerah dan kurang berminyak, best kan ?

Sampai sini dulu, jangan lupa cuba resepi ESP nih dan pada yang belum cuba tu, silalah cuba memang best effect dan khasiat ESP nih, nak beli boleh contact Mimi seperti details di bawah ya :)

Assalamualaikum

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI