HOME DAFTAR AHLI SHAKLEE BISNES SHAKLEE CONTACT

Wednesday, October 12, 2016

Vitamin C Shaklee pilihan yang terbaik

Assalamualaikum semua :)

Hari nih Mimi nak share kisah 1 supplemen yang mimi rasa jarang share tapi memang pilihan mimi dari dulu iaitu Si VITAMIN C Shaklee. 

Kalau nak cakap sebenarnya semuaaa supplemen Shaklee Mimi suka sebab produk Shaklee Alhamdulillah diyakini, melalui ujian klinikal dan setiap apa bahan yang Shaklee masukkan dalam satu- satu supplemen ada test dulu dan ada tujuannya. 


Vitamin C Shaklee nih mimi consume lambat sikit sebenarnya berbanding ESP, Lecithin dan Alfalfa. Mula- mula ambil tahun lepas, sampai sekarang masih ambil, susah hati sangat kalau pergi mana- mana tertinggal atau terskip tauu...


Specialnya Vitamin C Shaklee nih dia bersifat SUSTAINED RELEASE which is different from other brand dan ia pertama di dunia tau yang ada sifat nih. Bila ada sifat sustained release, Vitamin C akan dilepaskan perlahan- lahan dalam setiap 5 jam dalam tempoh 24 jam dan takkan dibazirkan macam tu saje, sebab Vitamin C tak boleh disimpan ya dalam badan, juga tak dapat dihasilkan oleh badan kita.




Antara PERUBAHAN yang mimi dapat rasa masa amalkan VITAMIN C Shaklee secara konsisten ialah

✔ Kulit mimi jenis BERMINYAK kalau dah tengah hari, tapi sekarang memang okay je lembab takde minyak lebih atau kering sangat.

JERAWAT sangatlah jarang memunculkan dirinya yeayyy suka sangat part nih. Kalau muncul sekali sekala tu, 
ambil extra dose Vitamin C, esoknya dah kecut dah. Parut jerawat pun lebih cepat hilang!

✔ Kulit tak mudah SUNBURN macam dulu, takde masalah muka berbelang. Buka tudung ada 2 colour kulit...dalam kawasan pakai tudung cerah, luar kawasan muka terdedah gelap. No no takde dah hee

✔ Kulit LEBIH CERAH SEKATA. Bab nih mungkin ada yang cakap mimi memang dah cerah kan? Tapi tak sekata pun uolls...tambah bila sunburn. Sekarang Alhamdulillah cerah sekata. Tak kisah sebenarnya kulit hitam manis tapi nak sekata je

✔ Kulit lebih LICIN dan takde KERING atau mengelupas. Mimi nih kalau duduk bawah aircond lama sangat kulit boleh jadi kering lepastu dulu time kerja Cameron sejuk - sejuk tu mengelupas kulit sakit tau... Sekarang okay je takde masalah tu dah.

✔ Demam, selesema, bersin pagi- pagi pun susah nak datang dah sekarang. Rasa LEBIH SIHAT sebab Vitamin C kan meningkatkan sistem imunisasi badan kita. Bila rasa macam demam atau sakit kepala nak datang, ambil 2 biji Vitamin C telan, inshaAllah okay lah tak melarat.

Alhamdulillah nih antara beberapa #shakleeeffect mimi sendiri dengan amalkan VITAMIN C SHAKLEE.



APA LAGI MANFAAT SUSTAINED RELEASE VITAMIN C SHAKLEE ? 


  • Membentuk Kolagen - Merangsang pembentukan kolagen. Kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. 

  • Memperbaiki Simptom Pendarahan - Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar. 

  • Peningkatan Sistem Imun - Membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asthma, juga mengurangkan simptom selsema. 

  • Memerangi kanser - Ia satu-satunya anti-oksidan yang berkuasa dan mampu meningkatkan inteferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel kanser dan membuang kimia berbahaya dari tubuh dgn berkesan. 

  • Mencantikkan Kulit - Pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukkan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat. 

  • Memperbaiki Insomnia - Ia memperbaiki insomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan. 

  • Mengekalkan kolestrol sihat - ia mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung, pendarahan serebral dan skurvi.



Vitamin C selalu jadi pilihan sebab jimat sangat dalam sebotol ada 180 biji dan tahan 6 bulan, tak perlu beli setiap bulan dan hanya spend kurang RM20 je sebulan. Berbaloi sangat! Untuk yang nak dapat secara PERCUMA boleh hubungi Mimi, valid sampai 15hb OKTOBER 2016 nih sahaja!

Till here, Assalamualaikum... kalau berminat, boleh terus hubungi Mimi ya :)


Vitamin C Shaklee Lover
Syamimi Fatin
IG : mimi.vitamincentre
FB : Vitamin Sihat dan Cantik
Whatsapp : 019-4135838


No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI