HOME JADI PENGEDAR SHAKLEE RESEPI CONTACT

Tuesday, October 25, 2016

Review : Enfuselle Balancing Moisturizer, krim pelembab paling best untuk kulit muka

Assalamualaikum :)

Ada tak yang mencari moisturizer atau pelembab yang sesuai untuk muka?
Meh Mimi nak share favourite moisturizer muka Mimi yang terbaru iaitu ENFUSELLE BALANCING MOISTURIZER from Shaklee skincare!

Baru je nih pakai tak sampai sebulan lagi tapi best gila, effect awal ialah rasa ringan sangat, light je bila letak kat muka sebab tekstur dia halus dan tak rasa pun tengah pakai moisturizer!
Pakai nih je pun dah rasa macam muka pakai bedak je bila tengok cermin. Pastu dap dap bedak sikit, calit lipstik dah siap hehe :)



Seriously paling suka sebab takde rasa berminyak langsung pakai nih, pakai je terus rasa meresap. Even dah lama pakai pun takde rasa berminyak, melekit atau berpeluh... still nampak fresh aje. Every girl should have this moisturizer!

Formula dia memang ringan sesuai untuk kulit jenis kombinasi, jenis berminyak mahupun kulit kering...jenis normal pun boleh tambah- tambah yang selalu terdedah kat luar tu dengan matahari kan sebab ia membantu melindungi kulit dari kerosakan akibat pancaran matahari.

Ada yang cakap tak perlukan krim pelembab sebab muka jenis berminyak, means dah lembab. Are you sure darlings? Nak tahu tak, muka berminyak pun perlukan lembapan jugak, so please jangan abaikan moisturizer/ pelembab untuk muka awak. Kalau yang kulit kering lagiiilah perlu lembapan di muka tau.

Nak kulit segar berseri sepanjang hari mari lah cuba Enfuselle Balancing Moisturizer :)

ENFUSELLE BALANCING MOISTURIZER

Formula Ringkas untuk Menyubur dan Melembapkan Kulit - Krim pelembab dengan formula yang ringkas, tidak berminyak dan mampu mengawal pengeluaran minyak pada wajah bertindak dengan membekalkan kelembapan segera yang kulit anda perlukan bagi menjadikan wajah kelihatan halus serta tidak berkilat.

✔ Terbukti berkesan secara klinikal
✔ 146% peningkatan keanjalan kulit dalam tempoh 28 hari
✔ 268% pengurangan garis- garis halus dalam tempoh 28 hari
✔ 173% pengurangan kedutan dalam tempoh 28 hari
✔ Membantu mengembalikan keseimbangan lipid
✔ Hipoalergenik

Tak sabar nak dapat effect lagiii best bila dah pakai sebulan ke atas! Baru pakai pun dah BEST sangat nihh. dipercayai sebotol kecil nih tahan 3-4 bulan penggunaan, we will see... mimi guna berapa lama tahan, tapi kalau lebih sebulan pun rasa jimat dan berbaloi sangat. yang penting tak perlu beli setiap bulan hehe

Kalau awak masih tercari moisturizer yang sesuai untuk muka, mungkin Enfuselle Balancing Moisturizer adalah jawapan untuk kulit anda ;)

Nak lagi best boleh pakai bersama cleanser dan toner dari rangkaian skincare Nutriwhite atau Enfuselle Shaklee. Next time, Mimi akan share mengenai skincare lain ya :)

Kalau awak nak cuba skincare Shaklee tapi tak pasti yang mana sesuai, boleh terus whatsapp Mimi 019-4135838 nanti Mimi consult skincare apa yang sesuai dengan kulit awak. Lepas nih, bolehla dapat kulit idaman kan ;)

Till here...

Assalamualaikum :)

No comments:

Post a Comment

 

ALL RIGHT RESERVED|THIS BLOG IS DESIGN BY RRAI